01-09-06

Japanse prinses Kiko bevalt met keizersnede

Het derde kind van prinses Kiko en prins Akishino wordt op woensdag 6 september door middel van een keizersnede ter wereld gebracht. Dat heeft de Japanse keizerlijke hofhouding vrijdag bekendgemaakt.

De 39-jarige Kiko werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen ter voorbereiding op haar bevalling. De prinses krijgt een keizersnede, omdat ze symptomen heeft van placenta previa, een te lage ligging van de placenta, waardoor er kans is op infecties, bloedingen of vroeggeboorte.

Japan hoopt op een zoon, die de traditionele mannelijke lijn van troonopvolging kan voortzetten. Kiko is de echtgenote van prins Akishino, de tweede zoon van keizer Akihito. Zij hebben twee dochters, van 11 en 14 jaar. Kroonprins Naruhito, de oudste zoon van de keizer, en kroonprinses Masako hebben ook een dochter, de 4-jarige Aiko.

In de vijftienhonderd jaar waarin de keizerlijke familie de scepter zwaait over Japan heeft het land maar acht keizerinnen gekend. De meest recente was keizerin Gosakuramachi, die in 1763 de troon besteeg. Door de eeuwen heen werd het gebruikelijk om waar mogelijk bij de troonopvolging de mannelijke lijn te volgen. Deze traditie werd in 1947 vastgelegd in de wet.

 

Bron: Trouw

17:01 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, prinses kiko |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.