02-09-06

Inbreker Belgische koning in cel Breda

De politie van Breda blijkt donderdag een 23-jarige inwoner van Brussel te hebben opgepakt, die eerder op de dag had ingebroken in het paleis Belvédère van de Belgische koning Albert. Dat meldden zaterdag diverse Vlaamse media.

 

Bij de inbraak wist de man eigenlijk alleen door te dringen tot een woning van een personeelslid van de koning. Daarbij maakte hij enkele persoonlijke documenten van de medewerker buit. Daarna wist hij te ontkomen, om vervolgens vier uur later bij Breda te worden aangehouden. De inbreker bleek ook te rijden in een auto, die hij een dag van tevoren had gestolen in Brussel.
In mei werd de man al veroordeeld voor een poging tot inbraak in het paleis van de Belgische kroonprins Filip en diens echtgenote prinses Mathilde. Daarbij werd toen niets buitgemaakt. Koning Albert en zijn echtgenote koningin Paola waren op het moment van de inbraak in het buitenland. Daardoor was er volgens de Belgische politievakbond NPSV ook sprake van een lagere graad van bewaking, waardoor de inbreker donderdagochtend toe kon slaan.

 

Bron: Brabants Dagblad 

18:25 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, koning albert, inbraak, brussel, paleis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.