05-09-06

Koningin Fabiola stal de show.

 In het Lakense paleis waar koning Albert en koningin Paola in hun riante serre honderden jongeren ontvangen voor een rockconcert zorgt de oud-Koningin Fabiola voor een grote verrassing. Zij was altijd getrouwd met de zeer serieus overkomende Boudewijn en heeft vermoedelijk veel van zichzelf moeten opgeven in haar vorstelijke rol.

Na jaren lang een modelleven als vorstin te hebben geleid zien anderen haar ook alleen maar in die kwaliteit. Voor de rest heeft men geen belangstelling behalve voor de mooie sprookjes die ze schreef. Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van de Efteling werd een sprookje van haar uitgebeeld. Eén van haar sprookjes inspireerde tot de bouw van de attractie ‘De Indische Waterlelies.’

Fabiola was dus ook uitgenodigd voor het concert. Maar Fabiola die tegen de 80 loopt, toonde dat er nog de nodige pit in haar zit en begint tijdens het concert van popgroep Mint lekker te klappen en te dansen.

Ze zit op de voorste rij en het jongerenpubliek is meteen enthousiast. Zelfs zozeer dat een jongeman haar spontaan tegemoet danst. Je zou zeggen: daar doen ze het allemaal voor… Een goede band tussen vorstenhuis en jongeren. Daar was het concert toch voor bedoeld? Het publiek bestaat uit “geëngageerde jongeren.” En Fabiola liet nu van harte zien dat het concert haar echt veel deed. Beter kan het toch niet?

In plaats daarvan …greep de veiligheidsdienst onmiddellijk in. Het is te gek voor woorden maar in principe dulden veel belangrijk-doenerige figuren alleen zichzelf op “het grote levenstoneel”. Vrouwen mogen daarnaast figureren maar moeten ook vooral jong en het liefst makkelijk in te pakkken zijn. Zijn ze oud dan moeten ze keurig binnen de lijntjes blijven die om hun heen getrokken worden.

Als een oude vrouw het middelpunt is door haar lef en persoonlijkheid kan men daar totaal niet mee omgaan en probeert men haar vaak belachelijk te maken. Of zoals in dit geval : Grijpt De Veiligheidsdienst In.

(Het begrip veiligheidsdienst kan ook vertaald worden en overgeheveld naar andere situaties waarin oudere mensen zich fit en temperamentvol manifesteren en daarin zoveel mogelijk worden tegen gehouden door hun “bezorgde familieleden”.)

Fabiola is van origine een Spaanse en beschikt uiteraard over veel temperament. Wat is er nu zo “gevaarlijk” aan een dansje?

Het was zo erg volgens de kranten dat de “popgroep zo schrok dat ze het volgende nummer een toon te laag inzette…”

Zoiets is dan ook Te hoopvol voor woorden… Het had nog Veel Erger gekund. Stel je voor dat het hele nummer vals was gezongen door De Onnoemelijke Schrik.

 

bron: Couturekrant

14:28 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koningin fabioa, belgie, paleis, laken, jongeren, concert, muziek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.