07-09-06

Brugge maakt zich op voor prinselijk bezoek

Brugge maakt zich op voor prinselijk bezoekIn Brugge wordt alles in gereedheid gebracht voor het belangrijk internationaal prinselijk bezoek van morgen. In de hele historische binnenstad wordt alles nóg mooier gemaakt dan normaal, want Prins Filip komt morgen samen met zijn Engelse collega Prince Philip, Duke of Edinburgh op bezoek naar Brugge.

Aanleiding voor het hoge bezoek zijn de festiviteiten naar aanleiding van de 350ste verjaardag van de Grenadier Guards. De "Grenadier Guards" werd als regiment door de Engelse koning Charles II opgericht in Brugge in de zeventiende eeuw, toen deze in Brugge verbleef en nauwe banden onderhield met de Sint-Sebastiaansgilde.

Dat wordt op 8 en 9 september 2006 in Brugge gevierd, en morgenavond vindt op de Burg een parade plaats die wordt bijgewoond door Prins Filip van België en de Duke of Edinburgh van het Verenigd Koninkrijk, in aanwezigheid van de Ministers Moerman en Bourgeois, Gouverneur Breyne en Burgemeester Moenaert en tal van prominenten. De prinsen worden rond half zeven in Brugge verwacht en zullen een tweetal uur in Brugge blijven.

Bron: Stadsomroep Brugge

De commentaren zijn gesloten.