08-09-06

Saudische prinses bekent overtreding Amerikaanse immigratiewet

De Saudische prinses Hana F. al-Jader heeft dinsdag voor de rechtbank in de Amerikaanse stad Boston bekend de immigratiewet te hebben overtreden. De 41-jarige prinses wordt in ruil voor haar bekentenis niet vervolgd voor het feit dat ze twee Indonesische vrouwen zou hebben gedwongen voor haar als bediende te werken.

De Indonesische vrouwen zouden door Al-Jader als slaven zijn behandeld. Ze moesten lange dagen maken voor een maandsalaris van niet meer dan driehonderd dollar (233 euro) terwijl dat salaris werd achtergehouden, hun paspoorten waren ingenomen en ze geen contact mochten hebben met de buitenwereld. Al-Jader bekende dinsdag te hebben gelogen bij de aanvraag van de visa voor de vrouwen en illegalen in huis te hebben gehad omdat de visa van de twee niet meer geldig waren.

De Amerikaanse justitie eist tegen Al-Jader een gevangenisstraf van een jaar, tweehonderdduizend dollar (ruim 156.000 euro) schadevergoeding voor de vrouwen, uitzetting uit de Verenigde Staten en een boete van veertigduizend dollar (31.225 euro). De prinses, die is getrouwd met de Saudische prins Mohamed Bin Turki al-Saud, hoort op 12 december welke straf de rechter haar oplegt.

 

bron: De Telegraaf

20:48 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: saoedi-arabie, prinses hana f al-jader, usa, boston |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.