12-09-06

Japans prinsje heet Hisahito

Het vorige week woensdag geboren Japanse prinsje heeft dinsdag tijdens een traditionele ceremonie de naam Hisahito gekregen, meldde het Japanse persbureau Kyodo.

Hisahito is de zoon van prinses Kiko en prins Akishino, de tweede zoon van keizer Akihito. Door de geboorte van de eerste zoon in ruim veertig jaar in de keizerlijke familie is de mannelijke opvolging gegarandeerd en een opvolgingscrisis voorlopig bezworen.

Troonopvolging
Het prinsje is voor de troonopvolging in Japan de derde in lijn na de 46-jarige kroonprins Naruhito en diens broer Akishino.

Wetswijziging
Omdat keizer Akihito tot nu toe alleen kleindochters had gekregen, ontstond enkele jaren geleden voorzichtig de roep om een wetswijziging, die ook vrouwelijke opvolging mogelijk moest maken. De regering zou een wetsvoorstel indienen, maar zette het onderwerp onmiddellijk in de ijskast toen bekend werd dat Kiko zwanger was.

Aiko
Kroonprins Naruhito en zijn vrouw Masako, die onlangs nog in Nederland vakantie vierden, hebben alleen een dochter, de nu vierjarige Aiko. Zijn jongere broer Akishino en Kiko hadden al twee dochters.

 

Bron: RTL

18:19 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: japan, geboorte, prins hisahito, prinses kiko |  Facebook |

Commentaren

hallo Hoi,
Op blogwandel doorheen het internet kwam ik ook hier terecht! Ik vind het wel leuk overal eens te gaan kijken.
Nog een fijne week verder en hopelijk blijft het zonnig
Groetjes

Giliok

Gepost door: giliok | 12-09-06

De commentaren zijn gesloten.