12-09-06

Willem Alexander en prinses Máxima weer naar Nieuw-Zeeland

Op 31 oktober a.s. begroet Nieuw-Zeeland andermaal Kroonprins Willem Alexander en zijn vrouw prinses Máxima. Het paar zal na hun reis door Australië een vijfdaags bezoek brengen aan Nieuw-Zeeland.
Tijdens deze tweede kennismaking zullen ze onder andere te gast zijn in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington, de regio's Nelson en Christchurch. Het paar vertrekt op 4 november  vanaf Auckland weer richting Nederland.

Tweede bezoek voor Maxima en Willem Alexander
Kroonprins Willem Alexander en Prinses Máxima waren ook in februari 2002 te gast in Aotearoa.
Toen verbleven ze in de luxe Huka Logde in Taupo. Dit verblijf was een onderdeel van hun huwelijksreis. Tijdens deze reis hebben ze o.a. de Tongariro Crossing gelopen en het vulkaaneiland "White Island"bezocht.

Koningin Beatrix was o.a. in 1992 te gast in het "Land van de Lange Witte Wolk". Zij was er toen in het kader van de herdenking van de 350ste verjaardag van de aankomst van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman op 13 december 1642 in Nieuw-Zeeland. Tasman was de eerste Europeaan die Nieuw-Zeeland op de wereldkaart heeft gezet.

De premier van Nieuw-Zeeland Mrs. Helen Clark heeft ons land en Hare Majesteit Koning Beatrix in het voorjaar van 1994 bezocht.
 
Bron: Tourpress

De commentaren zijn gesloten.