14-09-06

Koning Albert bleef buiten schot

Er zijn geen aanwijzingen dat de extreem-rechtse bende rond Thomas B. een aanslag op de vorst plande.

De Franstalige krant La Dernière Heure pakte gisteren zwaar uit met het bericht dat ,,de flamingantische neonazi's'' de koning wilden vermoorden.

De krant baseerde zich op de anonieme getuigenis van een militair uit Leopoldsburg die in het middagnieuws van VTM had gezegd dat de neonazigroep rond beroepsmilitair Thomas B. het ook op de koning had gemunt.

Dat deel van de getuigenis werd in het avondnieuws van de zender niet meer heruitgezonden, omdat ondertussen duidelijk was geworden dat de naam van de koning helemaal niet in het Dendermondse dossier voorkomt als mogelijk doelwit.

Ook een woordvoerder van het federale parket zei gisteren dat er op geen enkel moment zelfs maar sprake geweest is van een mogelijke aanslag op de koning. Of zoals de krant La Dernière Heure het gisteren schreef: van een plan ,,om het mooiste symbool van ons land en van zijn eenheid fysiek uit te schakelen''.

Thomas B., die in de kazerne in het Limburgse Leopoldsburg verbleef, en zijn kompanen hadden de voorbije maanden - terwijl ze afgeluisterd werden - wél gesproken over een mogelijke aanslag op Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter en Dyab Abou Jahjah, het gezicht van de Arabisch-Europese Liga (AEL). Maar van een begin van uitvoering is nooit sprake geweest. Die gesprekken over aanslagen worden door het federale parket afgedaan als cafépraat van de verdachten.

 

Bron: De Standaard

08:41 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, koning albert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.