14-09-06

Ophef over hitlergroet koningin


In Duitsland is beroering ontstaan over een theaterstuk waarin de Britse koningin de Hitlergroet brengt. Het stuk is gebaseerd...


...op de overleden prinses Diana. De voorstelling wil blijkbaar niemand wil missen, want de première in de Volksbuehne van Berlijn was in korte tijd uitverkocht.

Het onverwachte succes heeft de Duitse scenarioschrijver Christoph Schlingensi er inmiddels al toe aangezet een filmversie over het onderwerp uit te werken. De opnames zullen wel in het geheim moeten plaatsvinden, want de dood van Diana ligt nog steeds heel gevoelig bij de meeste Britten. " Diana wordt hier nog steeds als een heilige beschouwd. Laat haar naam vallen en iedereen wordt zo nerveus als wat. Mij intrigeert wat er het laatste uur voor haar dood met haar gebeurd is, ik vind er artistieke inspiratie in" , aldus Schlingensi.

Prinsen William en Harry zijn niet te spreken over de inhoud van het theaterstuk, maar daar trekt Schlingensi zich weinig van aan. "Ik heb ze zelfs tickets gestuurd om de première bij te wonen. Zeker Harry zou beter moeten weten, hij heeft immers zelf al een nazi-uniform aangetrokken", besluit de regisseur.

 

Bron: Algemeen Dagblad

De commentaren zijn gesloten.