16-09-06

Prinses Margarita geruïneerd door ex

De Nederlandse prinses Margarita is compleet geruïneerd geraakt tijdens haar huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn. Dat leidt de Nederlandse krant De Telegraaf af uit documenten van hun echtscheidingsproces. De prinses bezat in 2001 nog 800.000 euro, en zou nu aan de grond zitten. Die 800.000 euro kreeg de prinses in 2001, als een voorschot op haar deel van de erfenis van haar grootmoeder, ex-koningin Juliana.

Het echtpaar bouwde de voorbije jaren continu schulden op door leningen bij de zakenbank Van Lanschot. Op hun kasteel in Zuid-Frankrijk bij voorbeeld rustte een hypotheek van 1,2 miljoen euro. Zelfs voor hun huwelijksfeest klopten ze bij de bank aan voor 230.000 euro. De Roy eist daar de helft van, omdat zijn schoonmoeder prinses Irene beloofd had de bruiloft te betalen.

De Roy beschuldigt Margarita ervan geld over de balk te gooien voor dure kleren, en heeft in de lopende echtscheidingsprocedure zelfs geprobeerd om beslag te laten leggen op haar huisraad. Hij wil een alimentatie van 5.000 euro per maand binnenhalen, en probeerde het zelfs op een akkoordje met de koninklijke familie te gooien. Daar kreeg hij echter nul op het rekest. Niet onlogisch, nadat het paar al twee jaar na hun huwelijk een bittere ruzie uitvocht met de koninklijke familie en de interne keuken uitsmeerde in de media.

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.