25-09-06

Prinses Máxima opnieuw zwanger

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima toen ze 3 maanden zwanger was van Amalia (Foto: ANP)

Prinses Máxima is opnieuw zwanger, zo heeft de Rijksvooorlichtingsdienst bekendgemaakt. Het derde kind van prins Willem-Alexander en prinses Máxima wordt in de tweede helft van april verwacht. 

Het paar laat weten "dankbaar en blij" te zijn. 

De behandelend arts heeft Máxima geadviseerd het de komende weken wat rustiger aan te doen. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zal dat geen gevolgen hebben voor Máxima's openbare programma. 

Zo gaat de prinses volgens afspraak donderdag naar het Tropenmuseum in Amsterdam en reist ze in oktober met haar man naar Australië en Nieuw-Zeeland. 

Dochtertjes
Het prinselijk paar heeft al twee dochtertjes: prinses Catharina-Amalia (roepnaam Amalia) en prinses Alexia. Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria werd op 7 december 2003 geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Zij is - na de Prins van Oranje - tweede in de lijn van troonopvolging.

Haar zusje Alexia, voluit Alexia Juliana Marcela Laurentien, kwam op 26 juni 2005 ter wereld.

Troonopvolging
Het nieuwe broertje of zusje van Amalia en Alexia wordt in de lijn van troonopvolging nog gevolgd door prins Constantijn, zijn kinderen gravin Eloïse, graaf Claus-Casimir, gravin Leonore, Beatrix' zus prinses Margriet, prins Maurits en prins Bernhard. 

De prinsen Johan-Friso, Pieter-Christiaan en Floris zijn door hun huwelijken afgevallen. 

 

Bron: NOS

De commentaren zijn gesloten.