26-09-06

Oma-geluk koningin Beatrix wordt maar groter

Koningin Beatrix vindt het heerlijk om grootmoeder te zijn en om op kleinkinderen te passen. Ze krijgt daartoe almaar meer mogelijkheden, want als alles goed gaat komt in april kleinkind nummer acht.

Haar huidige kleinkinderen zijn:

Amalia

De erfprinses is de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima en na haar vader, de Prins van Oranje, tweede in de lijn van troonopvolging. Geboren op 7 december 2003 in Den Haag. Haar volledige naam luidt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Jonkvrouw van Amsberg.

Alexia

Zij is de tweede dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima en derde in de lijn van troonopvolging. Geboren 26 juni 2005 in Den Haag. Haar volledige naam luidt Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau.

Eloise

Zij is het oudste kind van prins Constantijn (de derde en jongste zoon van koningin Beatrix) en prinses Laurentien en het eerste kleinkind van de koningin, het enige dat prins Claus nog heeft kunnen zien. Geboren op 8 juni 2002 in Den Haag. Haar volledige naam luidt Eloise Sophie Beatrix Laurence, Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg. De kinderen van Constantijn zijn vooralsnog lid van het Koninklijk Huis. Als Willem-Alexander de troon heeft bestegen, worden ze volgens de nieuwe regelingen 'derdegraads' en vallen dan af als lid van het Koninklijk Huis. Ze blijven nog wel meetellen in de lijn van troonopvolging.

Claus-Casimir

Hij is de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien. Geboren op 21 maart 2004 in Den Haag, een dag na de dood van prinses Juliana. Zijn volledige naam luidt Claus-Casimir Bernhard Marius Max, Graaf van Oranje Nassau, Jonkheer van Amsberg.

Leonore

Zij is het derde kind van prins Constantijn en prinses Laurentien.

Geboren op 3 juni 2006 in Den Haag. Haar volledige naam is Leonore Marie Irene Enrica, Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg.

Luana

Zij is de dochter van prins Friso (de tweede zoon van de koningin) en prinses Mabel. Geboren op 26 maart 2005 in Londen. Haar volledige naam luidt Emma Luana Ninette Sophie, Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg. Net als haar ouders is ze geen lid van het Koninklijk Huis, alleen van de koninklijke familie.

Zaria

Zij is de tweede dochter van prins Friso en prinses Mabel. Geboren op 18 juni 2006 in Londen. Haar volledige naam luidt Joanna Zaria Nicoline Milou, Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg.

 

Bron: De Telegraaf

De commentaren zijn gesloten.