26-09-06

Prinses Letizia zwanger van tweede kind

Prinses Letizia en prins Felipe met hun dochtertje Leonor.

De Spaanse prinses Letizia, de echtgenote van de Spaanse troonopvolger Felipe, is zwanger van haar tweede kind. De geboorte is gepland voor begin mei volgend jaar, zo heeft het Spaanse koningshuis maandag aangekondigd.

"We zijn erg verheugd aan te kondigen dat we de geboorte verwachten van een tweede kind begin mei", luidde het in een mededeling. Letizia Ortiz en Felipe van Bourbon hebben al een dochtertje, Leonor, die geboren werd op 31 oktober 2005. Leonor is de tweede in de lijn voor de opvolging van de Spaanse troon, na haar vader, Felipe. Ze zal mogelijk het eerste vrouwelijke staatshoofd worden sinds Isabella II (1833-1868).

Voorrang
Als nu echter een jongen geboren wordt, moet het meisje haar plaats afstaan. De Spaanse grondwet voorziet namelijk dat mannelijke nakomelingen voorrang hebben op vrouwelijke.

De socialistische regering van de José Luis Rodriguez Zapatero kondigde toen ze in 2004 aan de macht kwam aan dat ze die bepaling uit de grondwet zou halen. De meerderheid van de Spanjaarden en het Spaanse parlement waren het daar mee eens, maar de conservatieve partij gooide roet in het eten. De 38-jarige Felipe van Bourbon is geboren in januari 1968 in Madrid en is het derde kind van koning Juan Carlos.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

11:24 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spanje, zwanger, prins felipe, prinses letizia |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.