28-09-06

Prive weer welkom bij Koninklijk Huis

Het weekblad heeft het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam in maart ingetrokken. De rechter oordeelde toen dat Privé onrechtmatig had gehandeld door foto's van het gezin van prins Willem-Alexander in badkleding te publiceren.

Het weekblad moest 3000 euro betalen aan prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Bovendien legde de rechter het weekblad een dwangsom van 50.000 euro per overtreding op, als het foto's van prins Willem-Alexander en prinses Máxima zou publiceren. Op de verspreiding van foto's van de twee kinderen van het paar stond een dwangsom van 100.000 euro.
Het weekblad heeft de afgelopen tijd over de zaak met de RVD gesproken. Het weekblad heeft inmiddels een uitnodiging gekregen om het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Australië en Nieuw-Zeeland volgende maand te volgen. Ook was het weekblad onlangs bij het bezoek van het paar aan Mongolië.
Plaatsvervangend directeur-generaal van de RVD, Chris Breedveld, is blij met het besluit van Privé. Hij is te spreken over de ,,constructieve'' samenwerking met het weekblad in de afgelopen tijd. De publicatie van foto's van Willem-Alexander, Máxima en Amalia in badkledij leidde er in september vorig jaar toe dat de RVD het weekblad voor onbepaalde tijd niet meer uitnodigde bij familieaangelegenheden van het Koninklijk Huis, zoals de doop van prinses Alexia.
Bron: Brabants Dagblad

12:16 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, roddelpers, rechtzaak |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.