04-10-06

Publiek kan koningin van dichtbij zien

Twee korte wandelingen maakt koningin Beatrix komende zaterdag tijdens haar bezoek aan Markelo. Van dichtbij, maar wel achter dranghekken, kan publiek zwaaien naar de vorstin. Zingende scholieren, de fanfare en de folkloristische vereniging luisteren het koninklijke bezoek op.


Het eerste ‘zwaaimoment’ voor publiek is vlak na de aankomst, die volgens het strakke draaiboek om 11.00 uur exact is gepland. De helikopter met de koningin en enkele hofdames landt op het sportveld naast zalencentrum De Haverkamp aan de Stationsstraat. Buiten het zalencentrum wordt Beatrix welkom geheten.
Daarna gaat ze naar binnen om een deel van het congres van de Bond van Oranjeverenigingen bij te wonen, dat zaterdag in Markelo wordt gehouden.

Om 12.15 uur komt Beatrix weer naar buiten. Om zich ze voet door de versierde Stationsstraat naar molen De Hoop te begeven. Op het erf van de molen ‘plant’ Beatrix een zilverlinde. Ook onthult ze een plaquette, die herinnert aan haar bezoek aan het congres van de Bond van Oranjeverenigingen. Om 12.45 wandelt de koningin weer terug naar De Haverkamp, waar ze om 13.00 uur per auto vertrekt.

Ofschoon er veel mensen langs de route worden verwacht, acht de organisatie het niet nodig om voor extra parkeerplaatsen te zorgen. Publiek dat met de auto komt moet dus zelf een parkeerplek in of bij het dorp zien te vinden.
In verband met het bezoek van de koningin zijn op zaterdag 7 oktober drie wegen van 08.00 tot 15.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Dat zijn de Stationsstraat, de Molenstraat en de Roosdomsweg.

 

Bron: Tubantia

18:25 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koningin beatrix, nederland, markelo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.