08-10-06

Jordaanse koningin: Gematigden monotheïstische godsdiensten moeten zich verenigen in de strijd tegen terrorisme


 

De gematigde christenen, joden en moslims moeten zich verenigen om het internationaal terrorisme te overwinnen. Dat zegt koningin Reina van Jordanië in een interview dat zaterdag verscheen in de Franse krant Le Figaro.

De koningin zegt "zeer ongerust" te zijn over de breuk die is ontstaan tussen het Westen en de Arabische wereld.

Alle gematigde moslims, joden en christenen moeten samenspannen tegen het extremisme dat voortgekomen is uit deze drie godsdiensten "want de breuk tussen U en ons is niet de godsdienst, niet de cultuur, niet de nationaliteit: de breuk situeert zich tussen de gematigden en de extremisten van elke godsdienst".

Met Al Quaida kunnen we niet praten, aldus de koningin, maar met andere groepen met een politieke agenda wel "om ze te integreren in het politiek systeem". Volgens haar mag men alle "terroristische" groepen niet over dezelfde kam scheren: Al Qaida, Hezbollah of Hamas bijvoorbeeld zijn niet hetzelfde.

De islam-uitspraken van paus Benedictus XVI bestempelt de Jordaanse koningin als "een ongelukkig incident op een zeer gevoelig moment". Volgens haar is het zeer moeilijk een evenwicht te vinden tussen de vrijheid van meningsuiting en de sacraliteit van de godsdienst.

 

Bron: RKnieuws

21:31 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jordanie, koningin raina |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.