09-10-06

Prins Charles bewondert homogeestelijke

De Britse Kroonprins Charles heeft zijn bewondering uitgesproken voor Harry Williams, de voormalige homoseksuele deken van de Universiteit van Cambridge. De man overleed eerder dit jaar op 86-jarige leeftijd.

In 1982 schreef Williams zijn autobiografie, waarin hij z'n homoseksuele dubbelleven bespreekt van toen hij aan de universiteit studeerde: “Ik sliep met verschillende mannen. In bed bedankte ik de heer voor het genot dat hij me gunde”.

Charles prijst Williams in het voorwoord van een nieuw boek vol essays van de geestelijke. Hij haalt zich met de 'stunt' alvast de woede van de conservatieve kerkleiders op de hals.

Een uittreksel: "Harry Williams proved to be a star; a man of intense humanity and warmth whose humour and originality created an aura of approachability. His courageous willingness to open up his inner soul and being and to speak from the heart about his own experience of the vicissitudes, complications and agonies of life struck a powerful and immediate chord with huge numbers of undergraduates."

 

Bron: Qtid

De commentaren zijn gesloten.