17-10-06

Paarden van de koningin bewonderen op Het Loo

Het Koninklijk Staldepartement verzorgt op zaterdag 21en zondag 22 oktober op Paleis Het Loo een presentatie met paarden en rijtuigen van koningin Beatrix. Het publiek kan dan op het Stallenplein zien hoe de koninklijke paarden worden verzorgd en getraind en kennismaken met koninklijke rijtuigen. Het Staldepartement laat verschillende aanspanningen zien van rijtuigen, zoals de gala berline, gala landauer en jachtwagens, begeleid door koetsiers, lakeien en rijknechten. Medewerkers van het Koninklijk Staldepartement zullen uitleg geven en vragen beantwoorden over de paarden, aanspanningen, rijtuigen en de hieraan verbonden tradities. De Rijstal laat zien hoe de paarden worden voorbereid op het escorteren van de koningin.
Voor het evenement worden veertien paarden uit Den Haag van stal gehaald. Daarnaast worden een Minerva uit 1925, een Ford Granada en een Ford Lincoln LTD Cabriolet met draaiende motoren getoond en gereden.
Het Koninklijk Staldepartement mag gerekend worden tot een van de meest spectaculaire stalbedrijven ter wereld met een uitzonderlijke collectie rijtuigen, tuigen en livreien. Het Staldepartement is verantwoordelijk voor het vervoer van de leden van het koninklijk huis.

 

Bron: De Stentor

De commentaren zijn gesloten.