19-10-06

Koninklijke familie aan de slag als vrijwilliger

De koninklijke familie gaat aan het werk op Make a Difference Day (MADD), de landelijke vrijwilligersdagen op 3 en 4 november. Dat liet Civiq, het instituut voor vrijwillige inzet, weten.

Vorig jaar verrichtten de prinsen en prinsessen verscheidene taken, onder meer bij een voetbalvereniging en het Rode Kruis.

Beatrix en Maxima
De koningin helpt dit jaar niet mee met MADD, omdat ze in het buitenland is. Ook Máxima is in het buitenland tijdens de vrijwilligersdagen. Zij is wel aanwezig bij de uitreiking van de MADD-awards, prijzen voor vrijwilligers, op 16 december in Utrecht.

Politici
Naast de prinsen en prinsessen gaan ook tientallen politici aan de slag, onder wie Wouter Bos, Agnes Kant, minister Agnes van Ardenne en Mark Rutte. Daarnaast steken tienduizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Tweede maal
Het is het tweede jaar dat Civiq Make a Difference Day organiseert. Vorig jaar hielpen vrijwilligers mee in bejaardenhuizen, dagverblijven en andere plekken waar vrijwillige hulp mogelijk was. Dit jaar werkt Civiq samen met de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Daardoor is ook vrijwilligerswerk in de natuur mogelijk.

Toename
Volgens Civiq heeft 31 procent van de deelnemende organisaties na MADD een toename van het vrijwilligersbestand gesignaleerd. Civiq hoopt dat ook dit jaar mensen enthousiast worden voor vrijwilligerswerk en zich ergens opgeven.

Overgewaaid
Het initiatief voor Make a Difference day is overgewaaid uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar het al ruim tien jaar grootschalig georganiseerd wordt. Op makeadifferenceday staan alle vrijwilligersklussen vermeld.

Bron: RTL-nieuws

11:47 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nederland, koninklijke familie, make a difference day, madd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.