19-10-06

Spaanse koning schiet dronken gevoerde beer dood

Koning Juan Carlos.

Sport kan je het moeilijk noemen: een stomdronken beer neerschieten. Diervriendelijk evenmin. Maar daar heeft de Spaanse koning Juan Carlos I zich niet aan gestoord. Tijdens zijn vakantie in Rusland, eind augustus, heeft de monarch een jachttraditie van voormalige Sovjetleiders voortgezet: hij schoot er een tamme en bovendien dronken gevoerde beer dood. Die was door lokale ambtenaren voor hem uitgezet. Het verhaal staat vandaag in de Russische krant Kommersant.

Mitrofan
Het beest had zelfs een naam: Mitrofan. Kommersant bemachtigde een brief die door de plaatselijke jachtopzichter is geschreven aan de gouverneur van de regio Vologda, ongeveer 400 kilometer ten noordoosten van Moskou, waar de jachtpartij plaatsvond. Volgens de jachtopziener organiseren overheidsfunctionarissen wel vaker makkelijke prooien voor rijke Russen of buitenlanders die niet al te veel moeite willen doen om groot wild om te leggen.

Wodka
Voor Juan Carlos was Mitrofan, die normaal gesproken bij een vakantiedorp toeristen amuseerde met kunstjes in ruil voor kliekjes, in een kooi naar een bosachtig gebied getransporteerd en daarna dronken gevoerd met een mengsel van honing en wodka. Juan Carlos legde hem neer met één schot.
 

De commentaren zijn gesloten.