20-10-06

Audiëntie Antwerpse burgemeester bij koning normaal (premier)

Volgens premier Guy Verhofstadt is er met de audiëntie van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens bij de koning niets bijzonders aan de hand. "Ik moet u teleurstellen, er zit geen complot achter", antwoordde de premier donderdag in de Kamer aan Gerolf Annemans.

Audiëntie Antwerpse burgemeester bij koning normaal  (premier)

© BELGA

De fractieleider van het Vlaams Belang wilde weten of het klopt dat de koning de Antwerpse burgervader zou ontvangen uit politieke redenen, omdat hij een baken zou zijn in de strijd tegen het Vlaams Belang. Verhofstadt noemde Annemans' vraag "kinderlijk", dat een even kinderlijk antwoord verdient. "Als het over Antwerpen gaat, ziet u overal complotten, een beetje zoals Stalin indertijd", aldus de premier. Het gaat gewoon om een audiëntie, zoals dat ook gebeurde met andere burgemeesters zoals Freddy Thielemans. Volgens de premier is het een normale zaak dat gezagsdragers worden uitgenodigd. "Ik begrijp uw ontgoocheling. U zal nooit worden uitgenodigd", ging Verhofstadt voort. "En dat is normaal, want u bent tegen de koning, alleen weten uw kiezers dat nog niet", besloot de premier.

 

Bron: Skynet

Commentaren

bij de koning waarom denkt verhofstadt dat de kiezers van vb niet weten dat er mensen zijn die tegen het koningshuis zijn?het laat hun eerder onverschillig.in de rangen van vld integendeel zijn der heel wat die het liefst de familie niet meer aan het hoofd zouden willen zien!!!! maar verhofstadt weet dat niet?????
wil met plezier een overhemd gaan strijken voor janssens zijn audientie. gaby.

Gepost door: vercauteren | 21-10-06

De commentaren zijn gesloten.