24-10-06

KONING ALBERT II OP BEZOEK BIJ UCB

Zijne Majesteit Koning Albert II heeft vandaag een bezoek gebracht aan de farmaceutische onderzoeks- en productievestiging van UCB in Braine- L'Alleud.

Na een werkvergadering met de directie van UCB heeft koning Albert II het personeel ontmoet tijdens een rondgang langs de farmaceutische onderzoekslaboratoria en productie-eenheden in Braine-L'Alleud. Het is in deze spitsvestiging dat Keppra®, het toonaangevende product voor de behandeling van epilepsie, is ontwikkeld en vandaag wordt geproduceerd.

Dit bezoek is een gelegenheid om het belang te beklemtonen van investeringen in Onderzoek & Ontwikkeling in België. Koning Albert II herinnerde hier zelf aan in zijn toespraak van 21 juli 2006: « Onderzoek vormt vandaag, samen met innovatie, de basis voor de ontwikkeling van de ondernemingen en de tewerkstelling van morgen. »

Als grootste investeerder in Onderzoek & Ontwikkeling (alle sectoren samen) in België bevestigt UCB nogmaals zijn Belgische verankering en zijn positie van wereldleider in biofarmaceutica. UCB heeft in 2005 namelijk 511 miljoen euro geïnvesteerd in R&D, of 25% van zijn omzet. UCB stelt meer dan 2.200 personen tewerk in België, van wie meer dan 500 in Onderzoek & Ontwikkeling.

 

Bron: Forteon

18:42 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koning, albert, belgie, ucb, bezoek, braine-l alleud |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.