31-10-06

Tekening koningin Beatrix brengt 12.000 euro op

Een tekening van toen nog prinses Beatrix heeft dinsdagmiddag op een veiling bijna 12.000 euro opgeleverd.

Veilinghuis Sotheby's in Amsterdam spreekt van een groot succes. Voor 11.856 euro ging het werk naar een anonieme Nederlandse verzamelaar. Het veilighuis had de tekening geschat op een waarde tussen 1.500 tot 2.500 euro. Sotheby's veilt dinsdag en woensdag een selectie koninklijke voorwerpen.

Onder grote belangstelling van de media werd het romantische tafereel van een prins en prinsessen geveild. De Nederlandse koningin verdient zelf ook nog wat aan de veiling van haar tekening. Volgens dit jaar ingevoerd recht krijgt ze 3 procent van de hameropbrengst, ongeveer 330 euro.

Beatrix schonk de tekening aan haar toenmalige gouvernante. De tekening is, evenals veel andere ter veiling aangebonden schilderijen, zilver, meubelen, kunstvoorwerpen en memorabilia, afkomstig uit de nalatenschap van baronesse van Heeckeren van Molecaten en haar echtgenoot.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen


 Prins William begaat militaire doodzonde

Prins William heeft een uitbrander gekregen omdat hij zijn machinegeweer was kwijtgeraakt na schietoefeningen op de militaire academie volgens The Sun.

De oudste zoon van kroonprins Charles had het machinegeweer toebedeeld gekregen voor schietoefeningen op de academie van Sandhurst, waar William zijn militaire opleiding krijgt.

Een medestudent had het geweer na William gebruikt, waarop de prins urenlang op zoek moest en uiteindelijk schoorvoetend naar zijn meerderen ging. De medestudent leverde het machinegeweer kort daarop in bij het wapendepot van Sandhurst.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

10:54 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins, william, engeland, machinegeweer, sandhurst |  Facebook |

30-10-06

 Koning Mihai wordt 85 jaar

Roemenie De Roemeense koning Mihai (ook wel bekend in de westerse vorm van zijn naam, Michael) wordt woensdag 85 jaar. Zonder de voor hem wrede spelingen van het lot en de geschiedenis had hij op dit moment de met afstand langst regerende monarch kunnen zijn. Op 20 juli 1927 werd hij immers al koning. Maar Mihai werd twee keer afgezet en kreeg de tweede keer zijn troon niet terug.

Mihai De eerste machtsgreep werd gedaan door zijn vader Carol. Dat was een schuinsmarcheerder eerste klasse. Als gevolg van zijn misschien wel zeer koninklijke maar weinig betamelijke gedrag moest die Roemenië verlaten en zijn rechten op de troon opgeven. Toen zijn vader koning Ferdinand in 1927 overleed, werd Carols zoon Mihai koning. Maar dat zinde Carol niet en in 1930 wist hij zelf de macht te grijpen. Zijn echtgenote koningin Helena, van wie koning Carol II niets moest weten, werd nu op haar beurt het land uit gestuurd.

De tweede kans voor Mihai kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. In september 1940 gooide sterke man Ion Antonescu de koning eruit. Antonescu dacht de jonge vorst wel onder de duim te kunnen houden, maar geleidelijk aan kreeg Mihai meer lef en macht. In 1944 sloeg Mihai toe. Het Rode leger was op weg om de Duitsers uit Roemenië - Antonescu vocht aan de kant van de Duitsers - te verdrijven. De koning pleegde een staatsgreep en schaarde zijn land in het kamp van de geallieerden. Zeer tegen de zin van de Russen overigens.

Mihai2005 Het Sovjet-leger trok zich niets aan van de nieuwe status van Roemenië en de westerse geallieerden waren niet bij machte om de Roemenen en hun moedige koning te hulp te komen. Zo kwam Roemenië van de ene bezetter bij de andere. De communisten grepen de macht. Mihai stribbelde wel tegen, maar werd op 30 december 1947 tot aftreden gedwongen en een maand later zonder veel scrupules de grens over gezet. Het duurde na de bloedige val van dictator Nicolai Ceausescu in 1989 nog drie jaar voordat Mihai zijn vaderland mocht bezoeken.

De terugkeer van de koning zorgde voor zoveel commotie en opwinding dat de Roemeense president Ionescu de koning met een enkele reis weer naar huis in Zwitserland stuurde. Pas in 1997 kwam er eerherstel, met teruggave van de Roemeense nationaliteit en de laatste jaren ook met teruggave van koninklijke bezittingen. Mihai lobbyde zelfs enige tijd - onder andere in 1997 in Den Haag - om zijn land het lidmaatschap van de Navo te bezorgen, maar hij was al te oud om nog een politieke rol te kunnen spelen, zoals zijn collega Simeon II van Bulgarije.

Mihaianne2004 Koning Mihai, die in november 1947 bij het huwelijk van (toen nog) prinses Elizabeth en prins Philip in London zijn vrouw Anna van Bourbon-Parma ontmoette, is het laatste nog levende staatshoofd uit de Tweede Wereldoorlog; de paar maanden van de piepjonge koning Simeon niet meegeteld. Hij had, met een andere loop van de geschiedenis volgend jaar 80 jaar koning kunnen zijn, maar in plaats daarvan staat hij voor het diamanten 'jubileum' van zijn afzetting.

 

Bron: Royalblog

23:30 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koning, mihai, michael, roemenie, jarig |  Facebook |

Prinses Margaret was mijn moeder

Een man die beweert een bastaardzoon van prinses Margaret ging gisteren naar de rechtbank om zijn koninklijke bloedlijn te bewijzen.
 
In een prive verhoor, voor rechter Philip Waller, verzocht hij dat zowel de testamenten van prinses Margaret en de Queen Mum, die beiden stierven in 2002, geopenbaard zouden worden voor het publiek.
Mr brown, 51, zei tegen de pers dat hij niets kon vertellen over wat zich in de rechtzaal afspeelde maar vermeldde wel dat deze zou verder gaan en niet geseponeerd werd door de rechter.
Farrers, de advocaten van de koningin, vertegenwoordigden de uitvoerders van de testamenten, maar Buckungham Palace onthield zich van verdere commentaar.
Mr Brown, die zichzelf vertegenwoordigde op het verhoor zei dat als zijn claim goedgekeurd wordt hij 12e in lijn zal zijn voor de troon.
Mr Brown, die in 1955 geboren werd in Nairobi, zei dat de reden van zijn queeste was naar aanleiding van een ontmoeting die hij als klein kind had met een vrouw waarvan hij nu geloofd dat het prinses Margaret was. " Ze speelden spelletjes samen en ze vertelde hem dat hij zich goed moest gedragen want ooit zou hij de koning van Engeland kunnen worden," zei hij.
Mr Brown kan niet verklaren hoe de prinses een zwangerschap kon verbergen maar vertelde wel dat er rare dingen te zien zijn op foto's van haar uit die tijd.
 

20:53 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prinses, margaret, mr brown, bastaard, engeland |  Facebook |

Koning en koningin Jordanië in Nederland

Koning Abdullah II van Jordanië en zijn vrouw koningin Rania zijn in Nederland.


Beatrix
Het paar werd op Schiphol verwelkomd door koningin Beatrix, die hen persoonlijk uitnodigde. Ook minister Bot van Buitenlandse Zaken was erbij. De koning en zijn vrouw vertrekken woensdagavond weer.
Flevoland
Koningin Beatrix was zeer goed bevriend met Abdullahs ouders, koning Hoessein en koningin Noor. Ze gaat persoonlijk met het stel mee naar onder meer Amsterdam en Flevoland.

Enkel
Koningin Rania is overigens licht gehandicapt door een gebroken rechterenkel. Abdullah II houdt tijdens zijn bezoek vijf toespraken; de eerste in de Eerste Kamer over 'Uitdagingen en verwachtingen in het Midden-Oosten vanuit de Jordaanse optiek'.

Star Trek
De 44-jarige Abdullah staat sinds 1999 aan het hoofd van het Hashemitisch koninkrijk. Hij probeert de rol van zijn vader als bruggenbouwer in het Midden-Oosten voort te zetten. Abdullah is een moderne koning, die beter Engels dan Arabisch spreekt. De Jordaanse koning speelde zelfs een gastrol in zijn favoriete televisieserie Star Trek.

Geen hoofddoek
Zijn eveneens zeer moderne vrouw koningin Rania (36) is een idool voor jonge vrouwen in het Midden-Oosten. Ze draagt nooit een hoofddoek, maar wel couturekleding. Ze reist rond de hele wereld met een laptop en een iPod en luistert naar moderne, Westerse muziek. Met haar kinderen bezoekt zij fastfoodrestaurants.

 

Bron: RTL-nieuws

17:32 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezoek, koning, koningen, jordanie, nederland, beatrix, abdullah, rania, schiphol |  Facebook |

Noorse prinsenpaar arriveert in Mumbai

Prins Haakon en prinses Mette-Marit van Noorwegen kwamen zondag in Mumbai aan.Ze zullen daar zijn tot dinsdag en verblijven in hotel Taj Mahal.

Hun entourage bestaat uit 128 zaken delegaten, 20 Noorse journalisten en nog enkele regeringsmedewerkers.

Tijdens hun verblijf in Mumbai zal het prinselijke paar deelnemen aan tal van culturele activiteiten, zakelijke seminaries en natuurlijk ook belangrijke bezienswaardigheden en instituten bezoeken.

De focus van het bezoek ligt op de Indisch-Noorse economische samenwerking in de energiesector, de maritieme sector, handel, toerisme en cultuur.

“Zowel de Indische als de Noorse bedrijven zouden baat hebben bij een hechtere samenwerking in deze gebieden,” zei Astri Gosh, een consultant voor de Noorse ambassade.

Koning Harald en koningin Sonja bezochten voor het laatst het land 20 jaar geleden in 1986.

 

Bron: Hindustan Times

00:02 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezoek, india, noorwegen, prins, haakon, prinses, mette-marit, mumbai, taj mahal |  Facebook |

29-10-06

Bondskanselier Merkel op audiëntie bij koningin Beatrix


Merkel is op werkbezoek in Nederland. Minister-president Jan Peter Balkenende en de bondskanselier hebben gisteravond de nauwe samenwerking tussen hun landen onderstreept. De beide regeringsleiders vinden dat de Europese Unie, na het stranden van de Europese Grondwet, zich moet toeleggen op concrete projecten. De Europese Unie moet de mensen dienen", zei Merkel. Zij is blij Nederland dat ook vindt.

merkel en beatrix

De Duitse bondskanselier Angela Merkel was gisteren op audiëntie bij koningin Beatrix in Huis Ten Bosch.
 

Bron: Turksnl

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende