01-11-06

Noodlanding kroonprinselijk paar

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima wachten op een ander vliegtuig (Foto: ANP)

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vandaag in Nieuw-Zeeland een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Nelson. Het paar had net een bezoek afgerond aan Nelson en was op weg naar de hoofdstad Wellington. 

Drie minuten na vertrek besloot de piloot terug te keren vanwege een brandlucht aan boord. Enkele inzittenden zagen rook voorin het toestel. Waarschijnlijk was er een probleem met de airconditioning. Willem-Alexander en Máxima namen uiteindelijk een lijnvlucht naar Wellington, waar ze de Nederlandse gemeenschap ontmoetten. 

De Nieuw-Zeelanders laten zich het hoofd niet op hol jagen door het prinselijk bezoek. Ze ontvangen de Prins van Oranje en zijn vrouw af en toe doodleuk in korte broek. 

Het stel is van harte welkom, maar aan overdreven plichtplegingen wordt, behalve het spectaculaire welkomstceremonieel gisteren in Wellington, niet veel gedaan. De Nederlandse immigranten lijken de ongecompliceerde houding te hebben overgenomen.

Vakantie 
Eerder deze week was prins Willem-Alexander minder hartelijk toen hij met zijn vrouw tussen de twee officiële bezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland drie dagen vakantie vierde. 

Bij het verlaten van een hotel in Queensland, waar ze tijdens deze vakantie verbeleven, stonden een handvol journalisten, een vroege jogger en vijf lokale inwoners het prinselijk paar op te wachten. 

Toen een radioverslaggever hun vroeg of zij van Nieuw-Zeeland hadden genoten, reageerde Willem-Alexander tot verbazing van het handjevol aanwezigen: "Dat gaat u niets aan. Dat is privé". De opmerking van de kroonprins deed, volgens Radio Nieuw-Zeeland, meerdere mensen de wenkbrauwen optrekken. 

Toen de auto van het tweetal wegreed, riep een inwoner van de stad op het Zuidereiland hen na: "En kom niet meer terug". Het bezoek aan Nieuw-Zeeland wordt deze zaterdag afgerond.

 

Bron: NOS

De commentaren zijn gesloten.