02-11-06

Prins Charles pleit in Pakistan voor tolerantie

De Britse kroonprins Charles heeft donderdag in een toespraak tot moslims, sikhs en christenen in Pakistan opgeroepen tot grotere verdraagzaamheid tussen godsdiensten. Charles deed de oproep in de tuin van de residentie van de gouverneur van Punjab, in de provinciehoofdstad Lahore. Eerder bracht hij bezoeken aan een moskee, een sikh-tempel en een kerk.

"Sommige mensen denken dat religies automatisch conflicten met zich meebrengen", zei de prins volgens diens woordvoerder. "Dat is niet het geval; we hebben meer begrip nodig, zodat meer tolerantie zal ontstaan."

Charles en zijn vrouw Camilla bezochten daarnaast het mausoleum van Allama Iqbal, een van de eerste voorvechters van de moslimstaat Pakistan. Britse en Pakistaanse regeringsmedewerkers kondigden Charles' vijfdaagse bezoek, dat zondag begon, aan als een poging respect tussen religies te bevorderen, de bilaterale betrekkingen aan te halen en een poging aandacht te vestigen op de nood in Pakistaans Kashmir, dat vorig jaar oktober door een zware aardbeving werd getroffen. De ramp kostte rond tachtigduizend mensen het leven en maakte ongeveer drie miljoen mensen dakloos.

Charles zei woensdag tijdens een diner in de hoofdstad Islamabad trots te zijn op de ongeveer vierduizend man Britse troepen die in Afghanistan 'extremisten' bestrijden om de wereld veiliger te maken. Charles legde de verklaring af in gezelschap van de Pakistaanse president generaal Pervez Musharraf.

 

Bron: Trouw

De commentaren zijn gesloten.