12-11-06

Koningin viert Sint Maarten

Koningin Beatrix vierde zaterdag Sint Maarten op Sint Maarten! In de Methodistenkerk van de hoofdstad Philipsburg werd zij tijdens de tweede dag van haar bezoek aan het bovenwindse eiland welkom geheten als 'grootste Koningin in de geschiedenis'.

 
  Koningin viert Sint Maarten
Koningin Beatrix verlaat samen met dominee Lloyd Brisset de Methodistenkerk in Philipsburg.

Dominee Lloyd Brisset maakte van de viering van de naamdag van de heilige Sint Maarten niet alleen een prachtige oecumenische happening voor alle geloven, maar deed met de bijbel in de hand meteen een oproep aan de eilandbestuurders om ”nederig en dienstbaar te zijn, zoals de Here Jezus ons dat heeft voorgedaan”. De methodisten hebben morele en geestelijke zuiverheid hoog in het vaandel staan.

Tijdens de dienst in het antieke kerkgebouw werd veel gezongen (waarbij iedereen elkaars handen vasthield) handen en gebeden. De dominee dankte de Koningin dat zij bij elk bezoek aan het eiland altijd gaat bidden in de Methodistenkerk. Na de hymne ’Groot is uw trouw, o Heer’, deed hij er nog een schepje bovenop. ”Dit eiland heeft staatsmannen en staatsvrouwen nodig en leiders die in God geloven en visie hebben. Wij willen geen leiders die ons een 6 voor een 9 verkopen.” Amen!, schalde het door het kerkgebouw.

Duidelijk maakte de dominee hiermee een verwijzing naar de op handen zijnde status aparte van Sint Maarten. Het eiland heeft sinds gisteravond weliswaar een prachtig, modern luchthavengebouw maar zou niet klaar zijn voor zelfbestuur. De Koningin was vrijdagochtend bij aankomst ookal opvallend kritisch in haar vraagstelling tegenover de lokale bestuurders.

 

Bron: De Telegraaf

De commentaren zijn gesloten.