13-11-06

Kleindochter van de Queen wil de ruimte in

nb1311beatriceDe Britse prinses Beatrice (18) kan de eerste vrouw van koninklijke bloede worden in de ruimte. Volgens een bericht van de krant The Sun wil de kleindochter van de Queen en vijfde in de lijn voor de troonopvolging aan de privé-ruimtevaartmissie Virgin Galactic van de Britse miljardair sir Richard Branson deelnemen.

 

Koningin Elizabeth II en de ouders van Beatrice, prins Andrew en Sarah Ferguson, reageerden erg ,,geschrokken" toen ze van de ruimteplannen van de prinses hoorden, aldus het blad. Beatrice, die zich momenteel op haar eindexamen voorbereidt, heeft in elk geval nog veel tijd om zich over heel de zaak te beraden. De eerste vlucht van de Virgin Galactic met ruimtevaarttoeristen zal niet voor 2009 plaatsvinden.

Er hebben zich tot nog toe al rond de 13.500 welstellende geïnteresseerden gemeld, onder wie Star Trek-commander William Shatner, acteur Brad Pitt en popzanger Robbie Williams. Het is volgens de krant niet duidelijk of de prinses moet betalen voor haar ticket van 100.000 pond (circa 145.000 euro).

Zoveel zal de belevenis in elk geval waard zijn, meent Virgin-stichter Branson. Toen hij de ruimtevlucht in januari 2005 aankondigde, beloofde Branson, die onder meer ook de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic bezit: ,,Je zal gewichtloosheid meemaken, met eigen ogen vaststellen dat de aarde een bol is en van het heelal genieten".

 

Bron: Het Nieuwsblad

15:45 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prinses, beatrice, engeland, ruimte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.