13-11-06

Vorstin vervolgt rondreis op Curaçao

Koningin Beatrix is maandag op Curaçao ontvangen door de Antilliaanse gouverneur Frits Goedgedrag in zijn ambtswoning in Fort Amsterdam.

Vanaf het bordes van het fort begroette ze de inwoners van Curaçao. Enkele honderden schoolkinderen zwaaiden haar toe.

Officiële rondreis
Daarmee is de vorstin begonnen aan het officiële gedeelte van haar bezoek aan Curaçao, onderdeel van haar rondreis langs de Nederlandse Antillen en Aruba. De vorstin landde zaterdagavond op Curaçao na een bezoek aan Sint Maarten, zondag was een rustdag.

Enthousiast onthaal
De vorstin kan tot nu toe terugkijken op een geslaagd bezoek aan achtereenvolgens Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Zij kreeg op elk eiland een enthousiast onthaal en had veel contact met de jongeren, voor haar een zeer belangrijk onderdeel van de reis. Ze toont zich zeer betrokken. Verder liet de vorstin al meerdere keren publiekelijk weten dat ze de hartelijkheid van de bevolking zeer waardeert.

Zilveren Anjer
Op Curaçao ontmoet de koningin diverse politici en reikt postuum een Zilveren Anjer uit aan de weduwe van Charlie Gomes Casseres. Die speelde vijftig jaar een belangrijke rol in het behoud van het joodse erfgoed op Curaçao. Ze bezoekt verder een kinderopvang en ontmoet studenten op de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

Sint Eustatius
De koningin blijft tot dinsdag op Curaçao. Ze bezoekt woensdag nog Saba en besluit haar rondreis donderdag met een bezoek aan Sint Eustatius. De rondreis begon officieel op 6 november op Aruba.

 

Bron: RTL

De commentaren zijn gesloten.