16-11-06

Canarisch Parlement kent Gouden Medaille toe aan Koning Juan Carlos

juan carlosHet Canarisch Parlement is akkoord gegaan met de toekenning van de Gouden Medaille van deze instelling aan Koning Juan Carlos. De onderscheiding zal worden uitgereikt op 22 november 2006 bij het begin van het bezoek van de Koning aan de zeven eilanden. Het is de eerste keer, dat men deze onderscheiding uitreikt.

De voorzitter van het Canarische Parlement, Gabriel Mato, benadrukte, dat het de eerste gelegenheid is waarbij men deze medaille toekent. Op 24 oktober 2006 heeft men unaniem besloten, dat Koning Juan Carlos de eerste zal zijn die deze 'Gouden Medaille van het Canarische Parlement' zal ontvangen, men heeft gewacht met de bekendmaking hiervan, totdat men van het Koninklijk Huis de bevestiging had ontvangen, dat deze geaccepteerd zou worden.

Deze onderscheiding voor Don Juan Carlos rechtvaardigt de “enorme verdiensten” die de Kroon aan Canarias heeft bewezen, zijn bijdragen aan de democratie en de vriendschappelijke verhouding van het Koninklijk Huis met de eilanden.

Het Koningspaar zal zeven eilanden van de Canarische Archipel bezoeken tussen woensdag 22 en zondag 26 november 2006 als herinnering aan het bezoek, dat de grootvader van Don Juan Carlos, koning Alfonso XIII, 100 jaar geleden bracht aan Canarias,

In 1906 bezocht koning Alfonso XIII eveneens deze 7 Canarische eilanden, het was toen voor het eerst, dat een Spaanse monarch naar Canarias reisde.

De overhandiging van de Gouden medaille is het eerste evenement, dat zal plaatsvinden bij de aankomst van het Koninklijke paar op Tenerife. De uitreiking zal plaatsvinden in de Zaal van de Eilandregeringen in aanwezigheid van het voltallige Parlement, de Raad van Woordvoerders (Fractievoorzitters) en de autonome gedeputeerden.

Kamervoorzitter Gabriel Moto zal de Medaille aan de Koning overhandigen en enkele woorden spreken, waarop de Koning dan zal antwoorden. Vervolgens, gaat het Koninklijke paar naar de vestiging van de CajaCanarias om daar de fototentoonstelling te openen die honderd jaar, Monarchie op Canarias in beeld brengt.

 

Bron: Hollandse Nieuwe

De commentaren zijn gesloten.