16-11-06

Prins Laurent ontvangt Franse actrice

Prins Laurent en actrice Corrine Touzet.

Prins Laurent heeft de Franse actrice Corinne Touzet ontvangen. Touzet strijdt al twee jaar aan de zijde van de Franse dierenrechtenorganisatie Afipa tegen het gebruik van pelzen en afgeleide producten van honden en katten.

Touzet werd eerder op de dag ontvangen door kamervoorzitter Herman De Croo en door minister van Economie Marc Verwilghen, waar ze de handel in honden- en kattenbont in België aankaartte. Verwilghen kreeg vandaag rond dezelfde problematiek ook het bezoekje van Thuis-acteur Pol Goosen en diens hondje Wap, de ambassadeur van dierenrechtenorganisatie Gaia in de strijd tegen honden- en kattenbont.

Wetsontwerp
Aanleiding is het wetsontwerp rond honden- en kattenbont van minister Verwilghen dat vanmiddag wordt besproken in de Kamer. Dat wetsontwerp voorziet een verbod op de invoer, uitvoer en productie van pelzen en afgeleide producten van honden en katten. De Franse actrice Touzet wil die bespreking bijwonen.

Momenteel hebben vijf Europese landen stappen genomen om honden- en kattenbont te verbieden: Denemarken, Griekenland, Estland, Italië en Frankrijk.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

19:08 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins, laurent, dierenrechten, afipa, belgie, actrice, corinne touzet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.