17-11-06

Armani voortaan gebrevetteerd hofleverancier van België

Negen huizen doen dit jaar hun intrede op de lijst van de "gebrevetteerde hofleveranciers" van België. Een van de nieuwe huizen is Giorgio Armani Retail, met als vertegenwoordiger Paolo Fontanelli, zo heeft de Vereniging van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België vrijdag bekendgemaakt. De lijst wordt elk jaar op 15 november, de dag van het feest van de dynastie, opgesteld.

Armani voortaan gebrevetteerd hofleverancier van België

© EPA

Nieuwkomers dit jaar zijn naast Armani onder meer slagerij St-Hubert in Laken, Coutellerie A. Jamart in Brussel, een handel die in 1821 werd opgestart, Composil Europe in Waver, een bedrijf dat instaat voor het onderhoud en het schoonmaken van tapijten, en de juwelierszaak Degreef in Brussel.

Voorts worden Amazone Textiles (prêt-à-porter) in Sint-Pieters-Woluwe, Atelier Express Reliure in Baisy-Thy, linnenfabrikant Libeco-Lagae in Meulebeke en Bernina Center Brussels (naaimachines en strijkijzers) in Elsene gebrevetteerde hofleveranciers van België.

Het Hof stelt elk jaar een lijst samen van mensen die zich als vertegenwoordiger van een zaak gebrevetteerd hofleverancier mogen noemen. Om in aanmerking te komen voor het brevet, moet een leverancier vijf jaar lang, op regelmatige basis, diensten en goederen leveren van de hoogste kwaliteit. Dan moet een aanvraag ingediend worden bij de intendant van de civiele lijst van de koning. Nadien moet de koning nog zijn goedkeuring verlenen.

 

Bron: Skynet

De commentaren zijn gesloten.