18-11-06

Programmma officeel Koninklijk bezoek aan de 7 eilanden

juasofKoning Juan Carlos en Koningin Sofía, worden in de gelegenheid gesteld de hele Canarische gemeenschap te ontmoeten van 22 tot 26 november 2006 als zij de zeven eilanden bezoeken. Dat is op vrijdag 17 november 2006 bekend gemaakt door Miguel Becerra, de woordvoerder van de Canarische regering.


Het bezoek begint op 22 november 2006, als het koninklijke paar aankomt op Tenerife, waar men in de hoofdstad een bezoek zal brengen aan het Parlamento de Canarias en de hoofdzetel van de CajaCanarias, waar zij een fototentoonstelling zullen openen die herinnert aan de reis die Alfonso XIII maakte, waarna zij door de Taco-wijk zullen wandelen en op de tram zullen stappen om zich naar La Laguna te begeven.

Na door een deel van La Laguna gewandeld te hebben, dat in 1999 tot werelderfgoed is verklaard door de UNESO, zullen de koning en de koningin een bibliotheek openen en het Real Santuario del Santísimo Cristo bezoeken om daarna de dag te beëindigen met een diner, dat wordt aangeboden door de President van de Canarische Regering, Adán Martín.

Op donderdag 23 november 2006 zal het Koninklijke Paar naar El Hierro reizen, waar een wandeling gemaakt wordt door de straten van de hoofdstad, Valverde en zij zullen een tentoonstelling bekijken over communicatie; waarna zij een presentatie zullen bijwonen over de toekomstige alternatieve energiecentrale in de Mirador de La Peña. Na de ontvangst van een vertegenwoordiging van de gemeenschap van El Hierro, zal het koninklijke paar naar La Gomera gaan. Op dit eiland zal men een herdenkingsplaquette onthullen in de nabijheid van de Torre del Conde, om vervolgens een demonstratie silbo gomero (fluittaal van la Gomera) bij te wonen en een borstbeeld van Columbus te onthullen.

Dezelfde dag keert het Koninklijke Paar terug naar Tenerife, waar het een ontmoeting zal plaatsvinden met de gemeenschap van Tenerife.

Op vrijdag 24 november 2006 is het gezelschap op La Palma, het eiland waar het Koninklijke paar door de Calle Real zal wandelen om vervolgens het Casa Massieu en het Palacio Salazar te bezoeken waar Francisco Sánchez, de directeur van het Instituto de Astrofísica de Canarias, de voortgang van de werkzaamheden aan de Gran Telescopio Canarias zal toelichten.

Eveneens op La Palma zullen de koning en de koningin naar het legeropleidingscentrum gaan om vervolgens te lunchen met vertegenwoordigers uit de samenleving van la Palma en daarna reist men door naar Gran Canaria, op dit eiland zal een receptie plaatsvinden.

Op zaterdag 25 november reizen Hunne Koninklijke Hoogheden naar Fuerteventura en in gemeente La Oliva openen ze de eerste Biënnale voor Landschapskunst om daarna een receptie bij te wonen en door te gaan naar Lanzarote, op dit eiland openen zij het Centro de Salud van Titerroy, in Santa Coloma.

Op 26 november 2006 zullen de koning en de koningin op Gran Canaria zijn, waar zij de pré-Spaanse vindplaats van de Cueva Pintada van Gáldar zullen bezoeken, om vervolgens naar de hoofdstad te gaan, om een wandeling te maken die leidt door de Calle Mayor de Triana, over het plein van de Santo Espíritu-kerk en over het Santa Ana-plein, tot aan het Bisschoppelijk Paleis.

Na het bijwonen van de H. Mis in de kathedraal, zal de president van de Canarische Regering een lunch aanbieden aan het Koninklijke Paar, dat daarna het bezoek aan de Archipel zal afsluiten.

De woordvoerder van de Canarische Regering, Miguel Becerra benadrukte tijdens de persconferentie van vrijdag 17 november 2006, dat het Koninklijke Paar de veranderingen waar zal kunnen nemen die zich tijden de laatste karen op de eilanden hebben voorgedaan.

 

Bron: Hollandse Nieuwe

De commentaren zijn gesloten.