23-11-06

Mathilde leest sprookjes voor

A7_MATH3.MM

Kinderen horen graag sprookjes, zelfs wanneer ze zelf prinses zijn. Dus stelde Henri vanDaele een bijzonder sprookjesboek samen dat hij gisteren, in het kader van de Voorleesweek, aan prinses Mathilde en haar dochtertje Elisabeth aanbood.

Sprookjes voor een prinsesje is niet zomaar een verzameling verhaaltjes. Jeugdschrijver Henri van Daele vertelt sprookjes na uit de landen waar onze zes koninginnen werden geboren: Frankrijk (Louise-Marie), Oostenrijk (Maria-Hendrika), Duitsland (Elisabeth), Zweden (Astrid), Spanje (Fabiola, die zelf ook sprookjes schreef) en Italië (Paola). ,,Daaraan heb ik nog drie puur Vlaamse en drie Waalse sprookjes én eentje van mezelf toegevoegd'', zegt de Vlaamse auteur wiens boek wordt geïllustreerd door de Franstalige Dominique Mertens.

Ook de overhandiging van het eerste exemplaar in het Brusselse Kunstenhuis Pantalone verliep communautair perfect in balans. Prinses Mathilde las aan drie klasjes, eentje uit elke taalgemeenschap, het sprookje van De wonderlijke pappot voor. Duidelijk geen eerste keer voor de prinses: ,,Ik lees mijn kinderen vaak verhaaltjes voor, ik vind het uiterst educatief''. Dat onderstreepte de prinses na afloop trouwens door even na te gaan of iedereen wel goed had geluisterd. En jawel, het jonge grut wist precies te vertellen dat dit verhaal over een arme boer ging die zijn koe ruilt voor een magische pappot.

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.