24-11-06

Koningin Paola bezoekt meterproject in Antwerps kinderziekenhuis

logo-simon-en-odil_tcm127-68438

In het kader van het 'Simon & Odilproject' heeft Koningin Paola woensdagnamiddag de kinderkankerafdeling van het Koningin Paola Kinderziekenhuis van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA) bezocht. 

Simon & Odil is een interactieve en degelijk beveiligde website die de 300.000 langdurig opgenomen zieke kinderen in ons land uit hun fysiek en sociaal isolement wil helpen. De website werd onder het meterschap van Koningin Paola in 2001 in Antwerpen opgestart en wordt sindsdien gebruikt op de grootste kinderafdelingen van ziekenhuizen in België. 

De website draait rond Simon, een negenjarig jongetje dat ziek werd, en zijn knuffelkrokodil Odil. Samen beantwoordt het duo allerlei vragen rond 'ziek zijn'. Via de webstek kunnen kinderen ook met vriendjes thuis chatten en spelletjes spelen. De koningin kreeg woensdag een demonstratie rond het gebruik van de website van een aantal zieke kinderen. 

Naar aanleiding van het koninklijk bezoek werd ook de nieuwe educatieve schoolkoffer van Simon & Odil voorgesteld. De koffer wordt geleverd aan alle leerkrachten die dat willen, en bevat voorleesboekjes en lesmateriaal dat gebruikt kan worden wanneer een klas geconfronteerd wordt met chronisch zieke kinderen. 

www.simonodil.com wordt momenteel dagelijks bezocht door zowat 800 zieke kinderen. Om dat aantal nog omhoog te krijgen, stapte internetprovider Telenet onlangs mee in het project en biedt het alle ziekenhuizen die willen toetreden en geen of onvoldoende internettoegang hebben, gratis een draadloze verbinding en laptops aan.

 

Bron: Belga

Commentaren

Onder het mom zieke kinderen te helpen,hun eigen zakken vullen! Dit is de realiteit.Meer dan nodig om het middeleeuws teater op te doeken.

Gepost door: teater | 25-11-06

De commentaren zijn gesloten.