25-11-06

Christian ontmoet koala's

,,Het zou fijn zijn als we de komende dagen wat meer met rust worden gelaten." De boodschap van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary was duidelijk vrijdag in het dierenpark van Brighton, even buiten de Tasmaanse hoofdstad Hobart. Het Deense paar had daar een fotosessie ingelast voor lokale, nationale en internationale media. Op één voorwaarde: geen geklik van camera's meer in de komende dagen.

Tasman2 Frederik en Mary werden woensdag en donderdag bij het begin van hun vakantie in Mary's thuisland (nog) niet met rust gelaten bij uitstapjes in de stad. De plaatselijke pers keek in het boodschappenmandje en sloeg geen detail van de shoppingtrip van het kroonprinselijk gezin over. De belangstelling voor 'Kingaroo', zoals prins Christian wordt genoemd, is in Australië groter en ongebreidelder dan in Denemarken zelf.

Tasman2_1 Christian maakte vrijdag in het dierenpark kennis met de typische Australische dierenschare: kangoeroe, koala, blauwtonghagedis en andere beesten. Zijn ouders beantwoordden een paar vragen van de massaal opgekomen media. ,,Nee, we willen het geslacht van onze nieuwe baby niet vantevoren weten", zei het paar, dat daarna om meer privacy vroeg.

 

Bron: Royalblog

De commentaren zijn gesloten.