26-11-06

Concert in Wembley ter nagedachtenis van prinses Diana

De Britse prinsen William en Harry zetten momenteel een megaconcert op poten ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de dood van hun moeder, prinses Diana. Dat schrijven verschillende Britse kranten zondag.

De hommage aan de prinses van Wales zal plaatsvinden in het Londense Wembley-stadion op 1 juli, de datum waarop lady Di 46 jaar zou zijn geworden. Het zou gaan om een concert met Britse en Amerikaanse sterren voor 90.000 toeschouwers. De show zal wereldwijd rechtstreeks uitgezonden worden.

Smaak
De prinsen kiezen zelf de artiesten en zullen hierbij de muzikale smaak van hun moeder in het achterhoofd houden. Madonna, Kylie Minogue en Beyoncé werden al gecontacteerd, evenals The Killers en rapper Pharrell. Daarnaast staan ook Elton John en George Michael al op de affiche.

William en Harry willen dat het concert een "optimistische en blije eerbetuiging wordt aan het leven en werk" van hun moeder, zo schrijft de Britse krant Sunday Mirror.
Volgens de Mail on Sunday zou het concert officieel worden aangekondigd op 12 december.

Diana trouwde in 1981 met de Britse kroonprins Charles. Het paar scheidde in 1996. William en Harry zijn hun twee kinderen. Lady Di kwam in augustus 1997 om het leven bij een auto-ongeval in Parijs.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Commentaren

hallo is een mooi gebaar en zal zeker kijken mocht het hier ook zijn,wens u een fijne avond,vele groetjesxxx

Gepost door: E-ZONNETJE | 26-11-06

De commentaren zijn gesloten.