01-12-06

Legertop stopte prins 175.000 euro toe

ff191202b

Prins Laurent ontving eind jaren ’90 financiële steun via mogelijk frauduleuze praktijken bij de Belgische Zeemacht. Dat blijkt uit een strafproces dat recent werd ingeleid voor de correctionele rechtbank in Hasselt, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Enkele Limburgse bedrijven leverden goederen en diensten aan Villa Clémentine in Tervuren, waar de prins woont, en de Stichting Prins Laurent, met dispensaria in Luik en Brussel. Ze lieten de prestaties voor minstens 7 miljoen Belgische frank, omgerekend 175.000 euro vermoedelijk via een systeem van valse facturen betalen door de marine. Ten nadele van de staat, vindt het parket.

Vijftien verdachten onder wie marineofficieren en bedrijfsleiders moeten zich nu verantwoorden voor valsheid in geschrifte, verduistering van overheidsgelden, bendevorming, oplichting en omkoping. Prins Laurent zelf wordt niets ten laste gelegd.

,,De top van het Belgische leger was op de hoogte van ’een systeem’ om prins Laurent via de marine te steunen. De prins zelf was vragende partij om geholpen te worden bij de inrichting en het onderhoud van zijn villa en de uitbouw van zijn dierenklinieken. Hij had onvoldoende geld om het allemaal zelf te betalen'', zegt zijn toenmalige adviseur, kolonel Noël Vaessen.

De zaak wordt tussen 8 en 12 januari ten gronde behandeld door de strafrechtbank in Hasselt.

 

Bron: Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.