01-12-06

Mabel kijkt bij Roma onderwijs

Mabelbudarpe Prinses Mabel bracht donderdag een bezoek aan aan de Józsefvárosi Tanoda, een naschoolse opvang voor kinderen met een achterstand, met name Roma kinderen in het hart van Boedapest. De Tanoda is een voorbeeldinstelling van haar soort _ haar methodologie wordt bij andere opvangcentra toegepast.

Dit is een van de instellingen die kinderen levert aan het Stepping Stone Programma. Dit programma ontstond uit de samenwerking van de Chance for Children Foundation (www.cfcf.hu) en de Hongaarse Bankvereniging.

Mabelbudarpe1 De vereniging financieert in het kader van het in 2005 begonnen programma de opleiding en begeleiding van Roma jongeren in vier middelbare scholen van Hongarije. Momenteel nemen 17 kinderen deel aan het programma en worden met de hulp van individuele mentoring tot aan het behalen van de eindexamen gesteund.

Het is ook de bedoeling dat deze jongeren een vakopleiding krijgen op het gebied van economie, informatica en boekhouding. Als toekomstdoel wordt de integratie van Roma's in elite banen, als
bijvoorbeeld het banksector nagestreefd.

© GPD. Exclusieve foto's: © Royal Press Europe Albert Nieboer   

 

Bron: Royalblog

De commentaren zijn gesloten.