06-12-06

Buitenechtelijke Alicia spreekt over Bernhard

De 'andere' buitenechtelijke dochter van prins Bernhard, Alicia, heeft voor het eerst sinds de prins in 2004 haar bestaan onthulde, met de media gesproken.

Prins Bernhard, hier met koningin Juliana, onthulde bestaan Alicia postuum
Bernhard, hier met Juliana, onthulde bestaan Alicia postuum in interview

Alicia de Bielefeld (54) gaf een interview aan het blad HP/de Tijd. De tuinarchitect, die aan kanker lijdt, vertelt onder meer dat ze haar leven lang contact had met Bernhard en dat ze haar halfzussen, onder wie koningin Beatrix, één keer kort heeft ontmoet.

In december 2004 onthulde prins Bernhard in een postuum verschenen interview met de Volkskrant dat hij niet één, maar twee buitenechtelijke dochters heeft. De Amerikaanse Alicia werd in 1952 in San Francisco geboren uit een affaire die Bernhard had met een Duitse pilote. Bernhard en zijn vrouw, koningin Juliana, zaten op dat moment in een huwelijkscrisis als gevolg van de Greet Hofmansaffaire.

Mexico-City
In het interview met HP/deTijd zegt Alicia dat Bernhard haar moeder in 1951 leerde kennen in Mexico-City. De affaire zou jarenlang hebben geduurd.

Ze heeft volgens eigen zeggen haar leven lang contact met haar vader onderhouden, maar ze mocht hem in het bijzijn van anderen geen 'dad' noemen en moest maar niet te veel over haar herkomst praten.

Vakantie
Ze ging regelmatig bij haar vader in Italië vakantie vieren. ‘We hadden in Italië ook onze gesprekken, achter op het dek van de boot. Dan riep mij bij zich en wilde hij weten hoe mijn leven ervoor stond.’ Tijdens die vakanties was ook Alexia, de tweede buitenechtelijke dochter van Bernhard, regelmatig van de partij.

Alicia kwam ook op Soestdijk, waar ze koningin Juliana ontmoette: ‘Een aardige, lieve vrouw.’ Ze zijn samen wel eens naar de markt in Italië geweest. Haar andere halfzussen Beatrix, Irene, Margriet en Christina, heeft Alicia maar één keer kort gezien.

Hoewel Bernhard in het interview met de Volkskrant zei dat zijn erfenis over zijn zes dochters zou worden verdeeld, zegt Alicia ‘nog geen dollar’ te hebben gezien.

 

Bron: Elsevier

De commentaren zijn gesloten.