11-12-06

Speculaties over naam nieuwe prins of prinses op internet

Maria of Sophia, zo moet het nieuwe prinsesje van Willem-Alexander en Máxima gaan heten. En als het een prinsje wordt, zou Alexander leuk zijn.

Bij de doop van prinses Alexia
Bij de doop van prinses Alexia

Dat vinden de bezoekers van de website Oranjebaby.nl. Daarop mag iedereen aangeven welke naam het beste bij de toekomstige Oranjebaby past. De site is afgelopen vrijdag de lucht in gegaan, maar heeft nu al meer dan 5.000 bezoekers gehad.

Overhandiging
De uitslag wordt in februari overhandigd aan de kroonprins en zijn vrouw. De makers zijn verbaasd dat de site zo populair is. 'De website was in eerste instantie opgezet om de consument te wijzen op het belang van de registratie van domeinnamen,' zegt Valentijn Borstlap, directeur van hosting bedrijf Yourhosting.

De naam van prinses Amalia lekte al vlak na haar geboorte uit toen de domeinnamen www.catharina-amalia.nl en www.prinsescatharina-amalia.nl werden geregistreerd door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Uitlekken
Het uitlekken van de naam werd beschouwd als een ‘blunder’ van het koninklijk huis. Maar dat is volgens Borstlap onterecht. ‘Ze hebben zich goed voorbereid op een eventuele domeinnaam kaping, iets wat je tegenwoordig niet meer mag vergeten als aanstaande ouder.’

De officiële instantie achter de registratie was Stichting Sigillis Regiis Praesidio, wat 'ter bescherming van het zegel van de vorst' betekent. Koningin Beatrix riep deze stichting speciaal in het leven ter bescherming van de namen van haar kleinkinderen.

Prinses Máxima is nu officieel vijf maanden zwanger. Maar aangezien oudere zusjes Amalia en Alexia een maand te vroeg kwamen, is het heel waarschijnlijk dat ze stiekem al in de zesde maand zit.

 

Bron: Elsevier

20:41 Gepost door Leve de Koning in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: willem-alexander, prinses, maxima, nederland, naam, kind, prins |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.