12-12-06

Laurent geobsedeerd door geld

Kolonel Noël Vaessen was tussen 1993 en 1999 adviseur van prins Laurent.

Kolonel Noël Vaessen, tussen 1993 en 1999 adviseur van prins Laurent, maakte onlangs bekend dat er begin 2007 in Hasselt een fraudeproces start waarin ook de prins wordt genoemd. Vaessen is zelf één van de verdachten, maar aanvaardt niet dat het gerecht weigert de rol van Laurent te onderzoeken. Daarom doet hij vanaf vandaag in Het Laatste Nieuws een boekje open over zijn leven aan de zijde van de prins. Hieronder een bloemlezing van de meest treffende passages.

Doofpot
Er is volgens Vaessen veel meer aan de hand dan het gerecht wilde onderzoeken. "De prins heeft actief meegewerkt aan gesjoemel. Willens en wetens. Het gerecht wil dat niet grondig natrekken. Ik wil nu openlijk getuigen omdat ik vrees dat alles voorgoed in de doofpot zal belanden."

2 miljard
"Mijn grote droom is 2 miljard te vergaren", liet prins Laurent zich ooit ontvallen in het salon van chemiereus Jacques Solvay. De steenrijke industrieel uit het Waals-Brabantse Terhulpen wees Zijne Koninklijke Hoogheid er voorzichtig op dat het veel geld was en vergeleek de som met zijn eigen gigantische fortuin aan gronden. Waarop Laurent, onverstoorbaar: "U begrijpt me verkeerd. Ik bedoel 2 miljard dollar".

Geobsedeerd door geld
Laurent is volgens Vaessen "geobsedeerd" door geld. "Het is zijn ultieme levensdoel en tegelijk zijn eeuwige kwelduivel. Hij probeert uit alles en iedereen munt te slaan, want hij heeft voortdurend geld te kort. Omdat er geen maat staat op zijn uitgaven aan luxeproducten."

1 miljoen in het rood
"In 1993 stond de rekening van Laurent, door zijn ongebreidelde koopwoede, 1 miljoen frank onder nul. Hij trok er zich in die tijd echt niets van aan", vertelt Vaessen. "Laurent kreeg toen maandelijks 75.000 frank van zijn ouders. Daarnaast kreeg hij een BMW en de lege Villa Clémentine in Tervuren."

Cola en droog krentenbrood
"Hij deed een veelvoud op van zijn maandinkomen. Het meeste geld ging naar luxegoederen, zoals horloges en dure kleren. Hij verbraste ook veel geld in het uitgaansleven. Zo zette hij regelmatig de bloemetjes buiten in Parijs. Zo’n avondje, met veel vrouwelijk schoon, maakte hem gemakkelijk 50.000 frank lichter. Op het einde van de maand kon hij vaak geen eten meer kopen. Hij leefde dan op een 'dieet' van cola en droog krentenbrood. Mijn vrouw en ik hebben hem nog eten gegeven, op onze kosten."

Drie Ferrari's
"In 1999 kreeg Laurent - door zijn publieke functie bij het KINT (het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie, red) - in één keer zijn achterstallige wedde, zo’n 15 miljoen frank. De dag dat Laurent die som op zijn rekening zag staan, was hij door het dolle heen. Hij trok meteen naar de Ferrari-garage en kocht er drie exclusieve auto's, waaronder een cabriolet."

15 horloges
"Laurent ging zich soms te buiten tijdens vliegreizen. Zo bestelde hij bij een stewardess in een klap 15 dure Zwitserse Swatch-horloges. 'Ik moet mijn collectie dringend aanvullen', zei hij. Waarop hij me beval de horloges met mijn Visa-kaart te betalen. Als hij horloges ziet, wordt hij gek."
 

12:14 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: prins, laurent, belgie, obsessie, noel vaesen, kolonel, geld |  Facebook |

Commentaren

Noel Vaesen, zijn rang als kolonel onwaardig Hoe kan een man die zijn trouw aan het koninghuis gezworen heeft na zoveel jaren dienst de kroon ontbloten? Persoonlijk vind ik het een schande en is hij zijn rang als kolonel onwaardig. Het moet voor de gehele koningklijke familie een klap in het gezicht zijn als een vertrouwenspersoon, iemand waarmee je jaren hebt samengewerkt zo'n verraad pleegt. Er zijn krachten in Belgie bezig om de kroon omver te werpen en Noel Vaesen laat zich voor het karretje spannen. Waar is de man van EER, Er is een gezegde; Bijt nooit in de hand die je voed of gevoed heeft. LEVE HET KONINGSHUIS, LEVE DE KONING EN DE KONINGIN

Gepost door: GH | 19-10-08

De commentaren zijn gesloten.