12-12-06

Nederlandse kroonprins voorzitter van VN-adviesgroep

De Nederlandse kroonprins Willem-Alexander is voorzitter geworden van de Adviesgroep Water en Sanitaire Voorzieningen van de Verenigde Naties. Scheidend secretaris-generaal Kofi Annan heeft hem nog gevraagd en benoemd als voorman van deze onafhankelijke 'United Nations Secretary-General's Advisory Board on Water and Sanitation'.

De watermanager-prins zal van woensdag tot en met vrijdag in Tunis al de zevende vergadering van de adviseursgroep voorzitten. Annan stelde de groep ruim twee jaar geleden in. De negentien leden tellende groep houdt zich bezig met praktische en concrete maatregelen om de zogenoemde millenniumdoelstellingen voor water en sanitair te verwezenlijken. Volgens de Unicef-doelstellingen moeten uiterlijk in 2015 1,6 miljard mensen sanitaire voorzieningen en 1,1 miljard mensen minstens schoon water onder handbereik hebben gekregen.

De troonopvolger is blij met zijn nieuwe baan, zo bleek dinsdag in een gesprek met enkele journalisten. Hij ervaart de benoeming als erkenning van zijn activiteiten op het gebied van waterbeheer. De prins noemde de nieuwe functie ook "een uitdaging".

 

Bron: De Morgen

De commentaren zijn gesloten.