15-12-06

Prins William officier in leger

De Britse prins William is vrijdag afgestudeerd aan de militaire academie Sandhurst. Na een opleiding van 44 weken werd hij benoemd tot officier.

(Novum/AP) - De Britse prins William is vrijdag afgestudeerd aan de militaire academie Sandhurst. Na een opleiding van 44 weken werd hij benoemd tot officier in het Britse leger.

De 24-jarige William, die eerder geografie en kunstgeschiedenis studeerde, begon in januari aan de officiersopleiding aan de prestigieuze academie. Zijn jongere broer Harry studeerde eerder dit jaar af aan de opleiding in Zuid- Engeland. Beide prinsen zijn opgenomen in het Blues and Royals-regiment van de cavalerie.

Tijdens de ceremonie sprak koningin Elizabeth haar felicitaties uit aan een grote groep cadetten, onder wie haar kleinzoon. Ook de vader van William, kroonprins Charles, en stiefmoeder Camilla waren van de partij. De televisiecamera's die de ceremonie moesten registreren, dwaalden echter meer dan eens af naar de vriendin van de prins, Kate Middleton, die zich, opvallend gekleed in een roze mantel, onder de toeschouwers bevond.

Het was de eerste keer dat de 24-jarige Kate Middleton een officieel evenement bijwoonde waarbij de koningin ook aanwezig was. Daarmee worden de geruchten over een op handen zijnde verloving sterker. De afgelopen weken is in de Britse pers druk gespeculeerd over een huwelijksaanzoek.

Middleton en de prins, die na zijn vader tweede is in de lijn van troonopvolging, hebben sinds bijna drie jaar een relatie. De tortelduifjes leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de universiteit van Saint Andrews.

 

Bron: Radio.nl

19:39 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins, william, engeland, sandhurst, officier, leger |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.