27-12-06

Prins Charles isoleert garage zodat biodiesel niet bevriest

De Britse kroonprins Charles laat de garage in zijn buitenverblijf isoleren met kunstgras opdat de biodiesel in zijn Range Rover niet zou bevriezen. Het ecologisch bewustzijn van Charles is bekend. Zijn Range Rover liet hij ombouwen naar biodiesel, groene brandstof gemaakt van koolzaadolie. Maar indien de temperatuur onder -5 graden zakt, wordt de brandstof dik en slibben de leidingen dicht.

Om dat te voorkomen, laat Charles zijn garage op Balmoral bekleden met kunstgras zoals ook gebruikt wordt op sportvelden. Kunstgras wordt gemaakt van gerecycleerde autobanden.

Groene campagne
Een woordvoerder van het Britse koningshuis laat weten dat de prins waarschijnlijk zijn hele wagenpark zal laten ombouwen om op biodiesel te kunnen rijden. "Alles kadert in zijn ambitie om zijn verschillende huizen milieuvriendelijker en energiebewuster te maken. Zo werkt zijn boiler op Balmoral op een brander met houtafval en heeft hij overal spaarlampen laten installeren. De toiletten kregen bakstenen in de spoelbakken om water te besparen en zijn zuivelbedrijfje op Highgrove wordt gevoed door zonnepanelen.

 

Bron: Het Laatste Nieuws

12:15 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biodiesel, auto balmoral, engeland, prins, charles, isolatie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.