02-01-07

Adamo schrijft liedje voor prinses Mathilde

Adama schreef eerder ,,Dolce Paola' voor koningin Paola.
 

Zanger Salvatore Adamo (63) heeft een liedje geschreven voor prinses Mathilde. Daarmee valt de prinses dezelfde eer te beurt als koningin Paola, voor wie Adamo ,,Dolce Paola'' componeerde.

,,Prins Filip vroeg het me, vriendelijk, maar toch met enige aandrang. Als zijn moeder Paola een liedje had, dan verdiende zijn vrouw er ook één, vond prins Filip'', vertelde Adamo bij de voorstelling van zijn nieuwe plaat, zijn eerste cd sinds zijn hersenbloeding bijna drie jaar geleden.

,,Ik heb iets geschreven over Mathildes lach. Hoe die de wereld verandert. Het moest een eerbetoon zijn aan haar en aan haar schoonheid. Ik weet niet of ze het liedje intussen al gehoord heeft. De single is wel naar haar onderweg.''

De single is niet te koop en staat ook niet op Adamo's nieuwe cd ,,La part de l'ange''. ,,Ik heb hem nog niet uitgebracht, omdat ik geen munt wil slaan uit de koninklijke familie. Als ik er iets mee doe, zal het voor een goed doel zoals Unicef zijn'', zei Adamo.

12:58 Gepost door Leve de Koning in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: adamo, lied, prinses, mathilde, belgie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.