02-01-07

Christelijke advocaten willen hulp van de Queen om holebi rechten te stoppen.

queen-elizabeth-II-arrival-180

Duizenden christelijke advocaten willen Queen Elisabeth (foto) vragen om hen te helpen om de nieuwe rechten voor holebi’s en transgenders te stoppen. Zij zullen de koningin van Groot-Brittannië als wettelijke vertegenwoordigster van de kerk, vragen om de zaak over te maken aan Tony Blair. Zij zien de nieuwe wetten voor holebi’s en transgenders als discriminatie van de Christenen.

Een protest actie zal ook plaatsvinden aan de beide Huizen van het Parlement, voorafgaande op een debat over de nieuwe regels.

De wetten, die in april van kracht gaan, zijn er gekomen om holebi’s en transgenders te beschermen tegen discriminatie. De Kerk van Engeland heeft erop gewezen dat priesters kunnen vervolgd worden voor het weigeren van het inzegenen van burgerlijke partnerregistraties. Katholieken waarschuwen dat ze eerder hun adoptiebureaus zullen sluiten, dan ze zullen open te stellen voor homokoppels.

Zwarte kerken hebben hun stem aan het protest toegevoegd. Ze zeggen dat hun dominees en kerkgangers liever de gevangenis ingaan, dan hun ontmoetingsplaatsen open te stellen voor holebi’s en transgenders.

Het verzoek aan de koningin werd ingediend door de “Christian Concern for Our Nation”, een uitloper van het Christelijk genootschap van advocaten. Meer dan 2.000 advocaten zijn hierbij aangesloten. De petitie waarschuwt de Queen er voor dat de nieuwe regels een belediging zijn voor de Gospel.

In het verzoek staat: “De voorschriften beweren de discriminatie op basis van seksuele oriëntatie te elimineren, maar hebben discriminatie van de Christenen van alle klasse en met eender welke achtergrond tot gevolg. Het discrimineert het geloof dat u zweerde te handhaven, wanneer u gekroond werd”.

De Koningin kan zelf de wetten niet uitsluiten, maar kan haar bezorgdheid uiten aan Tony Blair.

De eindversie van de wetten in het Verenigd Koninkrijk moet nog gepubliceerd worden.
Maar deze wetten die nu al van kracht zijn in Noord-Ierland, leggen mensen die deze wetten overtreden stevige boetes op.

 

Bron: Holebi.info

21:06 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: advocaat, koningin, elisabeth, engeland, holebi, transgender |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.