03-01-07

Prins Laurent wist ervan

prins-laurent-210-258

 

Prins Laurent was wel degelijk op de hoogte van het gesjoemel met geld van de marine waarmee onder meer zijn villa in Tervuren werd opgeknapt.”

Deze stelling verdedigen de Limburgse hoofdverdachte Marc Luypaerts (50) en zijn ex-vrouw Lut Kleutghen (50) 6 dagen voor de start van het proces in Hasselt. Luypaerts en Kleutghen getuigen vanavond in het Canvasprogramma Terzake.

"Natuurlijk was de prins op de hoogte. We hielden destijds drie vergaderingen met hem. In zijn eetkamer, mét pasta. Daar werden de werken uitvoerig besproken. Hij koos de kleuren van de muurverf, de tapijten en de gordijnen. Hij vond het normaal dat de marine voor de kosten opdraaide. Ik verrichtte voor 400.000 euro werken in de gebouwen van Laurent," aldus Luypaerts.

Luypaerts en zijn ex-vrouw zeggen dat ze zelf kleine garnalen waren -”tussenpersonen”- en dat ze altijd handelden in opdracht van kolonel Vaessen, oud-adviseur van prins Laurent.

Volgens Luypaert wordt Laurent beschermd door het parket. Er is volgens hem voor dubbel zoveel gesjoemeld als wat het parket zegt. De Ekselaren lijken niet van plan om alleen op te draaien voor valsheid in geschrifte, verduistering en oplichting.

 

Bron: Gazet Van Antwerpen

10:17 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: laurent, belgie, villa clementine, tervuren, prins, marine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.