10-01-07

Charles wil paparazzi weghouden van vriendin prins William


De advocaten van de Britse kroonprins Charles bereiden een proefproces voor om de privacy van Kate Middleton, de vriendin van prins William, te beschermen. Dat meldt de Britse krant The Times. Middleton, die dinsdag haar 25e verjaardag viert, wordt voortdurend achtervolgd door paparazzi. Volgens de krant onderzoeken de advocaten in hoeverre ze via de huidige wetgeving opdringerige fotografen in bedwang kunnen houden.

Diana
De aandacht die Middleton van de pers krijgt, neemt met de dag toe. Zo werd de brunette maandag voor haar woning in Londen opgewacht door twaalf fotografen en drie cameraploegen. De taferelen doen sterk denken aan de aandacht die prinses Diana kreeg en die in 1997 resulteerde in haar dood. Haar auto werd in Parijs achtervolgd door paparazzi en verongelukte, waarvan de pers als grote schuldige werd aangewezen.
Advocaten van Middleton hebben de pers herhaaldelijk opgeroepen tot bezinning te komen.

Regels
Sinds de dood van Diana gelden strengere regels met betrekking tot de bescherming van privacy om zo het hinderlijk volgen van beroemdheden aan banden te leggen. Maar een fotograaf van The Times zegt dat het moeilijk wordt echt een einde te maken aan het achtervolgen van Middleton. Veel fotografen werken op freelancebasis, waardoor hun activiteiten vaak lastig zijn te achterhalen. Bovendien wordt grof geld betaald voor de kiekjes van Kate.

Positief
Toch heeft de oproep ook een positief effect. Maandag kondigde de Britse roddelkrant The Sun aan geen foto's van Middleton meer te publiceren die gemaakt zijn door paparazzi. De krant liet weten niet langer deel te willen uitmaken van het mediacircus dat zich afspeelt voor haar woning.

Verloving
Middleton en de 24-jarige prins William, die tweede is in de lijn van troonopvolgers, hebben sinds 2003 een relatie. Mogelijk komt het dit jaar nog tot een verloving tussen te twee.
 

12:44 Gepost door Leve de Koning in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prins, charles, paparazzi, kate middleton, vriendin, william, bikini |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.