17-01-07

Prins Jaime uitgeroepen tot jonge wereldleider

jaime

Prins Jaime is door het Wereld Economisch Forum (WEF) gisteren uitgeroepen tot ’jonge wereldleider’. Twee jaar geleden viel die eer ook al toe aan zijn neef prins Willem-Alexander en aan prinses Mabel.

Jaime (34) werkt in Brussel op het kantoor van eurocommissaris Kroes. Voor die tijd was hij als diplomaat onder meer werkzaam in Irak en Afghanistan.

Jaime, zoon van prinses Irene en tweelingbroer van Margarita, is niet de enige ’royal’ die dit jaar door het Forum is verkozen uit vierduizend kandidaten. Ook de Belgische prinses Mathilde, echtgenote van troonopvolger Filip, en de Japanse prinses Kiko zijn volgens de selectiecommissie onder voorzitterschap van de Jordaanse koningin veelbelovende wereldleiders.

Eerder waren ook de troonopvolgers van Noorwegen, Denemarken en Zweden gekozen. In totaal zijn dit jaar 250 ’jonge leiders’ (de leeftijdsgrens is veertig jaar) genomineerd.

De afgelopen twee jaar stonden al 416 zakenlieden, prinsen en prinsessen, politici, journalisten en entrepeneurs op de lijst.

„Het is de bedoeling dat dit partnerschap van jonge leiders de komende vijf jaar een deel van zijn energie en kennis inzet voor de toekomst van de mensheid“, zo legde WEF-stichter en president K. Schwab gisteren uit.

 

Bron: Provinciaal Zeeuwse Courant

De commentaren zijn gesloten.