19-01-07

Prins Charles huurt jumbo om milieuprijs af te halen

De Britse prins Charles heeft de eerste en zakenklasse van een jumbo jet afgehuurd voor zijn vlucht naar New York, waar hij een milieuaward in ontvangst zal nemen. Het lijkt erop dat de Britse kroonprins niet doorheeft hoe vervuilend een vliegtuig wel is. De prins vindt namelijk dat hij al genoeg doet, door een ‘gewone’ lijnvlucht te nemen in plaats van een gecharterd of privévliegtuig.

Charles en zijn entourage bestaan uit een 20-tal mensen, die plaats innemen voor 62. Zijn ecologische voetafdruk, waar de prins zo bezorgd om was, is daarmee drie maal zo hoog als wanneer de vlucht ‘normaal’ zou gebruikt worden.

De trein
De Britse kroonprins verkondigde onlangs nog maar dat de klimaatverandering de grootste bedreiging van de mens is geworden. Om zijn steentje bij te dragen kondigde hij een groene revolutie in zijn kabinet aan. Zo zal zijn personeel de fiets gebruiken terwijl hijzelf zo min mogelijk de brandstofzuipende koninklijke helikopters en privévliegtuigen zal gebruiken.

Om zich doorheen Groot-Brittannië te verplaatsen neemt voortaan wel de koninklijke trein. Hij is zelfs bereid de ‘gewone’ trein te nemen.Ergens dit jaar plant Charles ook nog de publicatie van zijn eigen ecologische voetafdruk.

 

Bron: De Morgen

De commentaren zijn gesloten.